maanantai 25. huhtikuuta 2011

Anna ja pörröinen nutturakampaus

Anna

Ohjeet


1. Osita hiukset viiteen osaan. Takaraivolle tulee soikea osio. Muut osiot ovat: etuosio, vasen sivuosio, oikea sivuosio ja takaosio.

2. Voit suihkuttaa hiukset kauttaaltaan kevyen pidon lakalla. Saat volyymia sekä pitoa. Hiuksista tulee helposti käsiteltävät. 

3. Kiinnitä soikea osio ponnarille.


4. Tupeeraa soikea osio tyvestä latvaan isoksi karvasarveksi. Myttää siitä puolipallon kaltainen "omahiusvalkki". Kiinnitä pinnein. 

5. Tupeeraa kukin osio pikkuosioissa pitkältä matkalta tyvistään, latvaa ei ole pakko tupeerata. Pikkuosiot erotellaan niin että ne alkavat soikean osion reunasta ja päättyvät hiusrajalle. Täten niiden alkupää on kapeampi kuin loppupää. 

Huom! Periaatteessa tupeerauksen voi suorittaa miten ikinä hotsittaa, tärkeintä on että tupeerattu hius on helppo suunnata nutturamuotoon. Eli tupeeraussuuntien tulee tukea kampauksen lopullista muotoa.


6. Kietaise neljä tupeerattua osiota mielekkäästi "omahiusvalkin" ympärille. Suuntana voi olla joko myötä- tai vastapäivään. Älä silottele hiusten pintaa, sillä kampauksen juju piilee pörröisessä tupeeraustekstuurissa. Etuosassa kannattaa hieman fundeerata osioiden asettelua. Annalle  venyteltiin otsan päälle lippa eli "räystäs". 

Kiinnitys pinneillä, hengettömillä pinneillä ja lakalla. Lakkaa ei kannata yliannostella tai suihkuttaa liian läheltä. Pintatekstuurin on tarkoitus pysyä pehmoisen näköisenä.

Vinkki: Kannattaa muistaa, että tupeeratut hiusosiot ovat kuin muovailuvahaa. Niitä on helppo väännellä, käännellä, venytellä, litistää ja möyhiä. Eli reippaasti vaan kiinni tupeerattuihin hiuksiin. Kampaus ei muotoile itse itseään vaan sinä muotoilet kampauksen. Jos taidot ovat puutteelliset kannattaa ottaa silmä käteen ja katsomalla katsoa mikä näyttää hyvältä. Myös takapeilin käyttö on aina hyvä asia.

Vinkki: Neljää tupeerattua osiota ei ole pakko heti naulata paikoilleen. Voit ensin hahmotella ja esikiinnittää kampauksen pystyyn nakatuilla hengettömillä pinneillä.


Vinkki: Käyttämällä samaa ositusta ja samaa tupeerauspohjaa, voit luoda ihan omia kivoja kampauksia. Kun pohjarakenteet ovat reilassa, mielikuvitukselle vapautuu tilaa toimia. Ja lopputuloskin on todennäköisesti onnistunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti