keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Sensuelli Sofia ja raitaklipsipidenteen kiinnittäminen


Ohjeet

1. Tee omiin hiuksiisi jakaus haluamallesi kohdalle. Sofian jakaus tehtiin hyvinkin korkealle. Jos jakaus olisi tehty alemmas, raitaklipsipidenteen latva olisi jäänyt roikkumaan yli mallin omien hiusten latvan pituuden. 

Erottele sitten tämän näkyviin jäävän jakauksen jommalta kummalta puolelta noin 1cm x 6-8cm kantaosio (kuvan klipsiraitapidenteen leveys on 4cm). Tärkeintä on siis että tämä kantaosio peittää seuraavassa hiusmallikuvassa näkyvän liitoskohdan luonnollisesti koko sen leveydeltä.

Huom! Kantaosio voi olla paljon leveämpikin jos tehosteraidan halutaan näkyvän vain kulotellen, eikä niinkään pintahiusmaisesti. Tällöin tulee käyttää riittävän lyhyitä irtoraitoja, etteivät niiden latvat jää hassusti törröttämään yli omien hiusten latvapituuden.

Klikkaa kuva suuremmaksi niin näet millainen klipsuhammas on.


2. Kiinnitä kantaosio pois tieltä niin että sen alimmainen pitkä sivu jää näkyviin. 

3. Ota raitaklipsipidenne ja upota sen aukinainen klipsuhammas pois tieltä klipsatun kantaosion alapuolelle. Napsauta klipsuhammas sitten kiinni.  


4. Vapauta kantaosio ja kampaa se rkp:n päälle. Ja valmista tuli!


Tarkat yleisohjeet raitaklipsipidenteiden kiinnitystä varten

1. Raitaklipsipidenteen kiinnitysasennon valitseminen (Eli se mihin ilmansuuntaan ja miten päin klipsihammas asettuu):

 Rkp:n kiinnitysasento on a) sellainen joka sulautuu omien hiusten luonnolliseen laskeutumiseen pidettäessä hiuksia auki (eli yleensä vaakasuorasti ja klipsihammas osoittaa etelään) tai b) sellainen joka tukee kampausten muotolinjoja pidettäessä hiuksia enemmän tai vähemmän kiinni (klipsihammas voi olla missä ja miten vaan). 

2. Raitaklipsipidenteen kiinnityskohdan valitseminen (Periaatteessa sen voi tintata mihin vain):

Rkp:n latvan asettumisen mukaan:

a) Kohtaan jossa rkp yhdistyy omien hiusten helmalinjaan eli aukinaisten hiusten alalinjaan. Tämä vaihtoehto toimii parhaiten tasamittaisessa tukassa tai portaattomasti kerrostetussa tukassa.
b) Kohtaan jossa rkp ylittää omien hiusten helmalinjan. Tämä vaihtoehto ei yleensä näytä hyvältä. Jos rkp on niin pitkä että se jokatapauksessa roikkuu yli äyräiden voi jo alkaa harkita sen latvan lyhentämistä. Muista myös ohennella uusi latva, silloin rkp sulautuu paremmin omiin hiuksiisi.
c) Kohtaan jossa rkp:n latva jää ylemmäksi kuin omien hiusten helmalinja. Tämä vaihtoehto toimii parhaiten kun rkp:tä on tasaisesti joka puolella hiuskuontaloa tai kun yksittäinen rkp ei ole latvansa kohdalta pintahiuksena. 

Rkp:n näkyvyyden mukaan:

a) Kohtaan jossa rkp on mahdollisimman pinnassa, mutta omat pintahiukset peittävät vielä liitoskohdan.
b) Kohtaan jossa rkp:tä tuskin näkyy tai se kulottaa vain hiusten liikkuessa.
c) Kohtaan joka on jotain a:n ja b:n väliltä.
d) Kohtaan joka on optimaalinen hiusten lopullisen viimeistelyn kannalta. Esim. Rkp näyttää kivalta osana ponnaria. Silloin klipsuhampaan voi kiinnittää vaikka päälaen hiusten lomaan kampaamissuunnan mukaisesti. 


Aiempi artikkeli raitaklipsipidenteistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti