torstai 14. huhtikuuta 2011

Eka hiusartikkelini on julkaistu Indiedaysin sivustoilla!

On ilo jakaa kanssanne tämä loistouutinen. Olen aloittanut yhteistyön indiedaysin (indiedays.com) kanssa. Kirjoitan tälle sivustolle freelancerina hiusaiheisia artikkeleita noin 2-4x/kk. Ensimmäinen artikkeli on nyt julkaistu ja se löytyy tämän linkin takaa Klik. Kyseessä on "Gucci-nutturan" teko-ohjeet.

Olen hikoillut aika lailla tuon esikoisen eteen. Kaikki alkoi siitä kun tarjosin helmikuussa 2011 tukkablogia Indiedaysissa julkaistavaksi  (valitettavasti blogin ID-sijainti ei ole ainakaan vielä todellisuutta). Toimitusjohtaja Esa Suurio ehdotti, että yhteistyömme voisi alkaa hiusartikkelien muodossa. Ryhdyin laatimaan näyteartikkelia yhteyshenkilöni Jenni Rotosen ohjeistukset mielessä pitäen. Toteutusajaksi oli sovittu kaksi viikkoa. Yhteistyön alkaminen ei ollut itsestäänselvyys. Diili irtosi vain onnistuneella näyteartikkelilla.

Aloitin käymällä läpi nimekkäiden muotitalojen kevään 2011 näytösten hiuslookkeja. Katselin niitä style.com sivustolla. Ehdotin Jennille "Gucci-nutturaa". Se kävi.

Valitettavasti tuttavapiiristäni ei löytynyt ID-tarkoituksiin sopivia hiusmalleja. Kun yhdet hiuskuvat tulivat bumerangina takaisin, aloin kaivamalla kaivaa potentiaalisia nuoria ID-henkisiä naisia. Ensin kyselin kavereilta, sitten huutelin täällä blogissa ja lopuksi kolasin vielä 19-vuotiaan pikkuveljeni facebook-kaverit läpi. Haaviin jäi kiva määrä hyviä hiusmalleja, joita olen käyttänyt myös blogissa.

Olin ihan tuskainen pokkarikamerani suorituskyvyn mataluuden takia. Päivänvalon piti olla juuri kohdillaan, että sain otettua ilman salamaa suhteellisen teräviä ja hyviä kuvia. Esikoisartikkelin kuvat on otettu siis vanhalla pokkarillani ja pakko se on sanoa että niissä on vieläkin toivomisen varaa, vaikka ne julkaistiinkin.

Juu ja tosiaan kun inspiskuva oli valittu ja vaihekuvat oli tehty niin oli aika kirjoittaa tekstiosuus. Saatuani palautetta, tein vielä pari muutosta. Sitten tässä ollaankin odotettu, että juttuni mahtuisi ID:n julkaisukalenteriin. Toimitus teki vielä omat muutoksensa kuten pitkän johdannon ja kuvamuutoksia. Monenlaista säätöä on ollut, en viitsi ihan kaikkia yksityiskohtia selittää. Mutta tähän on nyt tultu, että vaivannäkö on palkittu.

Seuraavan hiusartikkelin olenkin jo palauttanut. Näin ison vaivan, että sain järjestettyä kunnon järkkärin lainakameraksi. Saan käyttää sitä jatkossakin. Tätä kamera-asiaa hehkutinkin muutama postaus takaperin. ID lähetti minulle aikoja sitten kymmenien gigojen edestä kevään 2011 muotinäytöskuvia, joista olen poiminut kampauksia, jotka ovat mielestäni sopivia hiusartikkeleihin. Lopulliset valinnat teki siis ID.

Olen tehnyt muutamat ID-kuvat varastoon. Minullahan on ollut tässä muutamia K&K -päiviä eli kampaus ja kuvaus -päiviä. Olen siis buukannut mallit ja toteuttanut heille kampaukset ja ottanut kuvat. Osa kuvista on noita ID-käyttöön meneviä ja osan julkaisen täällä blogissa.

Että tällaisia uutisia tällä kertaa. Toivottavasti eka ID-artikkelini on teidän mieleenne. Käykää kurkkaamassa. :)

2 kommenttia:

  1. Upeaa. Onnittelut uudesta aluevaltauksesta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Maija! Paljon on saanut tehdä töitä, mutta nyt on hyvä mieli kun eka hiusartikkeli on julkaistu. :)

    VastaaPoista