maanantai 22. heinäkuuta 2013

Vaatteille uusi ilme Dylon-tekstiiliväreillä

Olis varmaan pitänyt silittää pöksyt.

Päivän lookki

Hiukset: Lue eilinen postaus.

Kauluspaita: Yoojung, 2nd Hand, n 6 €.

Kommentti: Tämä paita on tosi namukka. En ole mikään kukkakuosien suurkuluttaja, mutta innostuin tästä tyylikkäästä ja laadukkaasta kukkapaidasta.

Farkut: Indian Rose, 2nd Hand, n 3 €.

Kengät: Ecco, 2nd Hand, n. 5 €.

Kommentti: Nämä kengät ovat poikkeus siitä säännöstä etten koskaan osta käytettyjä kenkiä.

Nahkavyö: 2nd Hand, n 2 €.


Takki: Vila, 2nd Hand, n 10 €.

Kommentti: Oli kiva kun tekstiiliväri tarttui kankaaseen, muttei 100%:sti tekokuituiseen lankaan. Takin yksityiskohdat erottuvat paremmin kun vaatekappale on kaksivärinen.

Kaulahuivi: Turkista ostettu, n 10 €.

Värjäsin vanhoja vaatteitani näillä kolmella eri värillä. Tuli ihanii! :)

Värillä on väliä

Innostuin pitkästä aikaa värjäämään vaatteitani. Päivän lookin farkut ja takki olivat ennen valkoisia. Tykkäsin niistä, mutta niiden käyttöä sai aina harkita kyttäämällä sääennustuksia ja kun ne lopulta pisti päälle niin sai aina varoa ettei kerännyt tahroja. Värjäsin nuo enimmäkseen kaapin pohjilla maanneet vaateparret laivastonsinisiksi. Ja todellakin olen nyt ulkoiluttanut "uusia" vaatteitani innokkaasti.

Itse värjääminen oli helppoa. Tarvittiin vain tekstiiliväriä, suolaa, pesukone ja uudistettavia vaatteita. Tarkemmat ohjeet voi opiskella Dylonin sivuilta. Maksoin yhdestä väripaketista jotain 8-9 euroa. Yksi paketti riittää värjäämään intensiivisesti 600 grammaa tekstiiliä, esimerkiksi farkut. Haluaisin opetella kasvivärjäystä, se olisi luonnollisempi vaihtoehto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti