sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

DIY Hunajashampoo & 3 ensimmäistä pesua


Olen pessyt hiukseni hunajavesiseoksella kolme kertaa. Olen pessyt hiukset joka toinen päivä, mutta jos olisi tarvinnut mennä ihmisten ilmoille niin olisin pessyt joka päivä. Hiukset nimittäin rasvoittuvat tyvestä nopeasti. Puhtaimmillaan ne näyttävät ok-puhtailta, mutta tuntuvat käteen inasen nahkeilta tyvestä.

Elelen nyt siis siirtymävaihetta, jossa on luonnollista että päänahka tuottaa entiseen malliin rasvaa. Kaupan shampoot ovat oikeastaan ylipeseviä eli ne helposti kuivattavat päänahkaa, jolloin se alkaa tuottaa rasvaa kosteustasapainon ylläpitämiseksi. Päänahkani tavallaan luulee, että sitä pestään edelleen kaupan shampoolla ja puskee rasvaa niin kuin on tottunut. Siirtymävaiheen aikana päänahan rasvantuotannon tulisi laskea, sillä hunajashampoo ei ylipese päänahkaa. Sen tulisi pestä sopivasti, ilman kuivattamista, jolloin päänahan ei enää tarvitse puskea entiseen malliin rasvaa. Ja tämä tarkoittaa siis hyvinvoivempaa päänahkaa ja pidempiä pesuvälejä.

Lyhyen hunajashampookokeiluni aikana olen jo ehtinyt harkitsemaan perusshampoolla pesemistä, mutta en ole sortunut kiusaukseen. Olen kylläkin miettinyt, että pesisin ja kuivapesisin hiuksiani välillä muilla keittiön antimilla. Niin varmaan teenkin. Hyvää mieltä on tullut siitä etten ole käyttänyt kemikaaleja hiustenpesussa. Syventyminen vihreämpään hiustenpesuun siis jatkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti