tiistai 29. heinäkuuta 2014

DIY tummien hiusten kuivashampoo

Kuivapesin tummat hiukseni eilen tumman kaakaojauheen (Van Houten) ja maissitärkkelyksen (Maizena) seoksella. Sekoitussuhde oli 1:1 eli kumpaakin jauhetta tuli puolet. Itse sekoitin yhteen 1 tl kaakaojauhetta ja 1 tl maissitärkkelystä. Hiusteni tyviin upposi ehkä vähän yli puolet tuosta määrästä kuivashampoota.

Hiusten kuivapesuhan hoidetaan niin että hiusten tyviin sirotellaan kuivapesuainetta. Itse hyödynsin käytettyä maustesirotinta. Sitten tyveä pöyhitään, jolloin kuivashampoo imaisee rasvaisuuden itseensä. Lopuksi hiukset kannattaa harjata, ettei kuivapesuainejäämiä jää hiuksiin. Ne nimittäin näyttävät kuivahilsepölyltä.

Olin tyytyväinen lopputulokseen. Hiukseni näyttivät rasvattomilta eli siltä miltä pitikin. Kuivashampoiden jäljiltä hiuskuontalo näyttää runsaammalta, tyvestä kohonneelta. Se näyttää myös hieman mattaiselta ja tyvi tuntuu ehkä hieman nahkealta. Eli sama juttu teollisten ja kotona tehtyjen kuivashampoiden kohdalla. Jälkimmäiset ovat luontoystävällisempiä ja paljon huokeampia.

Olen aiemminkin kirjoitellut DIY-kuivashampoista, mutta tämä resepti tulee varta vasten tummille hiuksille, sillä valkoisten kotitekoisten kuivashampoiden jäämät saattavat olla vaikeita pois harjattavia tummista hiuksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti