torstai 10. heinäkuuta 2014

DIY hunajashampoo


Kauneudenhoito luonnon antimin on kiehtovaa. Päätin kokeilla netistä löytämääni hunajashampoon reseptiä. Se on varsin yksinkertainen:

1 rkl hunajaa
3 rkl vettä


Olen nyt pessyt kertaalleen hiukseni hunajalla. Sekoitin hunsun lämpimään veteen ja suihkuttelin suihkepullon avulla seoksen kasteltujen hiusteni tyviosiin. Sitten hieroin päänahkaani auttaakseni hunajaveden leviämistä. Olennaista ei ollut saada pesuainetta latvoihin.

Hiukseni näyttivät kuivuttuaan puhtaammilta kuin ennen hunajapesua. Ne näyttivät ehkä normaalia möyheämmiltä. Ne eivät tuntuneet sokerisen lismaisilta niin kuin ehkä olisi voinut olettaa. Mutta eivät ne nyt mitenkään putipuhtaat olleet. Ja nyt noin vuorokausi pesun jälkeen päänahkani on hieman rasvainen.

Hunajashampoo ei ole kaikkia varten ja usein sen käyttö vaatii murroskauden, jonka aikana hiukset eivät tunnu niin puhtailta kuin sitten ehkä pidemmän käytön jälkeen. Toiveissani siintää entistä hyvinvoivempi päänahka, entistä pidemmät pesuvälit ja ylipäätään siirtyminen kemikaalittomaan hiustenpesuun. Nyt kesälomalla voin rauhassa testailla hunajashampoota. Toivottavasti koulun alkuun mennessä pesutulokset ovat parantuneet, että kehtaan olla ihmisten ilmoilla. Raportoin lisää kun raportoitavaa on. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti