sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Hiusmuoti kesällä 2014

- Volyymikkaat isot hiukset, inspiraationa 70- ja 80-luvun vaihde.
- Pitkissä hiuksissa volyymikkuus, kiharuus ja suoraksi suoristaminen.
- Väreissä lämmin hunajainen kulta. Pastellisävyt koko päässä tai tehosteina.
- Lyhyissä hiuksissa pixie cut, keijumainen rikottu leikkaus.
- Lyhyt, pehmeä tyttömäinen leikkaus.
- Lyhyt selkeä otsis pitkiin ja lyhyisiin hiuksiin.
- Psycho Billy -hiukset
- Voimakkaan kiiltävä viimeistely sekä naisilla että miehillä.
- Miehillä klassinen tyylikäs parturointi
- Miehillä erittäin lyhyet sivut ja päälliosassa erillinen pidempi alue

7 kommenttia:

 1. Kiitos hienosta blogista! Et arvaakaan, miten hyödyllistä tietoa ja osaamista jaat ohjeiden kautta. Kiitos paljon, luen ja opiskelen antamiasi ohjeita säännöllisesti. Erikoiskiitos ruokasoodashamppoon ohjeesta, se todella toimii hiuksissani ja tekee ne helpommin käsiteltäviksi kotikonstein.

  Harmaa tyvikasvu on itselläni asia, johon etsin ideoita. Haluaisin päästä eroon vuosikausien värjäysrumbasta, ja pitää alkuperäiset harmaat Aion lähiaikoina raidoittaa hiukseni, jolloin harmaa tyvikasvu (toivottavasti) sekoittuu raitoihin. Mutta uusia ideoita kaipaisin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! Olen erityisen mielissäni sanoistasi, sillä hiusbloggaan nimenomaan siksi että ihmiset saisivat oikeaa hyötyä hiusmaailmaansa.

   Ja sitten väriasiaan. Raidoitus on tosiaan hyvä keino häivyttää rajapyykkiä harmaan tyven ja valtavärin välillä. Oletan että ajatuksissasi oli vaaleat raidat. Jos aiot tehdä toistuvia raidoituskäsittelyjä matkallasi omaan kokoharmaaseen väriisi, niin helposti käy niin, että humpsista, raitaefektiä ei lopulta oikein näy ja tukka on lähes kauttaaltaan vaalea, jolloin alkuperäinen idea ei menekään toivotulla tavalla. Yksi vaihtoehto on raidoittaa uusilla raidoituskerroilla vain hiusrajoja ja päälakea, jolloin harmaa tyvi saa muissa osissa kasvaa rauhassa.

   Isot kysymykset ovat myös ne, että millainen harmaa sinulla on? Hopeinen? Tuhkainen? Tumma harmaa? Ja mikä on latvan väri ja kuinka iso kontrasti on värjätyn ja oman värin välillä? Jos latva on lähellä omaa sävyä niin projekti on paljon helpompi kuin silloin jos kontrasti on iso. Toki voit ajatella värjääväsi latvan lähemmäksi tyven sävyä ja ottavasi myös raidat.

   Tällaisia ajatuksia. Toivottavasti oli apua ja jos jotain jäi mietityttämään niin kysy toki lisää.

   Poista
  2. Ps. Ruokasoodashampoo on hyvä juttu, mutta tulen lähipäivinä kertomaan niistä ei niin parhaista puolista. Lisäksi kerron omenaviinietikan käytöstä hoitoaineena ruokasoodapesun kaverina.

   Poista
 2. Kiitos ohjeista. Vaaleita raitoja olen suunnitellut, sillä värjätty osa on nyt ruskeahko ja harmaa tyvi melko valkoinen, toisissa kohdin melko metalliharmaankin värinen. Tukka ylettyy vähitellen kauluksen tienoille, olen kasvatellut tyvipermanenttia pois ja leikkuuttanut tasapitkää latvaa polkkatukan malliin jo useamman kerran. Jostain luin, että napakka, lyhyt hius olisi harmaasävyisenä tyylikäs, mutta mielelläni pitäisin tällaista vähän pidempää. Hiukseni ovat mielestäni melko hyväkuntoiset, joten ne kestänevät raidoituksen.

  Harmaiden kanssa on vähän sama juttu, kuin mitä kirjoitit permiksistä: joillekin ne ovat osa normaalia vanhenemista, joillekin asia, joka pitää ehdottomasti piilottaa viimeiseen saakka. Itse kuulun ensin mainittuihin - tosin vähän hirvittää - mutta kun ne ovat kuitenkin aika luonnollinen osa vanhenemista. Osa kampaajistakin mielellään värjää ne piiloon, puhuu 10 vuotta nuoremmasta lookista, jne. Ja totta varmaan onkin, että värjätty, hyvin leikattu hius näyttää nuorekkaalta. Yritän siis löytää jotakin "luomu"-ratkaisua tähänkin, ja päästä värjäämisestä eroon. Toki raidoituskin on värjäämistä, mutta ehkä vain väliaikaista.

  Odottelen mielenkiinnolla omenaviinietikka-hoitoaineen ohjeistusta, kiitos jo etukäteen! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaan sävyt usein mielletään vanhempien ihmisten hiustenväriksi. Toisella mummollani oli vitivalkoinen tukka ja minusta se sopi hänelle paremmin kuin mikään purkkiväri olisi sopinut. Hän oli ylväs ja hoikka nainen loppuun asti. Sitten on taas niitä ihmisiä, jotka oikeasti näyttävät harmaissa paljon ikäistään vanhemmilta. Ja sitten on nuorempia ihmisiä, joita harmaan sävyt pukevat hyvin. Toisinaan harmaan sävyt ovat suurta muotia. Eli se on lopulta makuasia ja tapauskohtainen asia miten harmaat pukevat ihan niinkuin muidenkin värien kanssa. Näin minä ajattelen.

   Jo pelkästään värin vaihtaminen selkeästi erilaiseen voi tuntua isolta asialta. Itselläni ainakin olisi iso kynnys muuttua blondiksi ja vielä isompi kynnys antaa oman hiirenharmaan värin tulla valtaväriksi. Plussapuolia oman värin pidossa ovat tietty tyvikasvuongelman poistuminen ja kemikaalikuormituksen väheneminen. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ekokampaajat värjäävät hiuksia luonnonmukaisilla aineilla kuten kahvilla ja viinillä. Jatkuu..

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 3. Kuvailusi perusteella tuumin että ehkä voisit vaalentaa ruskeaa latvaa kauttaaltaan. Silloin saisit latvan ja tyven kontrastia hyvin pois. Vaalennus tosin johtaa vaalennetun alueen kellertymiseen ennemmin tai myöhemmin. Wellalta löytyy hyviä sävyjä, joilla jo kampaajakin voisi saada hiuskuontalostasi kertaistunnolla lähes yksivärisen. Ja kotona voit taittaa keltaisuutta pois esim hopeashampoolla. Jos tyvessäsi on huomatttavan paljon sitä harmaata harmaata (eikä valkoista) niin toki voit ajatella muutamaa harmaata palkkiraitaa tai hiusten alaosan värjäämistä tummahkoksi, jolloin päälliosa olisi naturelli.

  Toivottavasti näistä oli apua. Kiitos kiitoksista ja pistän hoitoainepostausta tulemaan kun aika on. En ole itseasiassa vielä testannut koko ainetta. Netissä sitä on kuitenkin suositeltu.

  VastaaPoista