lauantai 7. toukokuuta 2011

Annica ja 60-luvun henkinen nuorekas kampaus

Annicalta helähti näin ihana hymy, kun kysyin tykkäisikö hän laulaa dueton idolinsa Bruno Marsin kanssa?

Ohjeet

1. Tee laiskoja laineita esim muotoiluraudalla. Käsittele yksi osio kerrallaan.  Aseta hiusten tyvi muotoiluraudan väliin. Kun olet painanut levyt kiinni, ala pyörittää muotoilurautaa itsensä ympäri samalla kun liu´utat sitä hiuslatvaa kohden. Mitä vähemmän pyörität, sitä laiskempi laine.

Huom! Hiustyven ei tarvitse olla kovin laineikas. Riittää että tyvi nousee pontevasti ja laiskat laineet sijaitsevat enempi hiuspituuksissa ja -latvoissa.


2. Erottele etuosasta etutukkaa muistuttava alue tai hyödynnä olemassa oleva etutukkasi.

3. Annicalle muotoiltiin etutukka-alueesta kuvanmukainen "läppä". Apuna käytettiin kampaa, painaumia jättämättömiä klipsejä ja lakkaa. Kun lakka oli kuivunut, klipsit otettiin pois. Lopuksi "läppä" harjattiin lopulliseen muotoonsa ja lakkaa lisättiin.

4. Erottele takaraivolta suuri ympyrän muotoinen alue. 

5. Tupeeraa ympyräalue aloittaen edestä työskentelysuuntana taaksepäin. Erottele vaakasuoria muutaman sentin levyisiä osioita, jotka tupeeraat yhtenäisinä levyinä. Tupeeraus tulee vain tyveen esimerkiksi viiden sentin matkalle.

6. Lakkaa tupeeratut tyvet. Eli suuntaa lakkasuihku vain tyveen, ei pituuksiin. Voit aloittaa vaikka ympyrän takaosasta ja edetä levy levyltä eteenpäin. Aina kun yksi levy on suihkittu tyvestä, se kannattaa muotoilla sormin lähelle lopullista muotoaan eli pontevaa kaarevuutta. Käytännössä tämä tarkoittaa levyn reunojen venyttämistä niin että ne sulautuvat tupeeraamattomiin hiuksiin. Jos onnistut tekemään kaikista levyistä pontevan kaarevia niin päällimmäinen levykin asettuu kauniisti paikoilleen kuin itsestään. Silota ainakin pintahiukset vielä aukikampausharjalla.

Vinkki: Jos tupeeraus katoaa melkein sitä mukaan kun sitä tekee, niin kannattaa ensin suihkia ympyräalueen hiusten tyveen kevyen pidon lakkaa antamaan karkeutta ja pitoa.

Vinkki: Jos tupeerauksesta tuli muotopuoli tai lässähtäneen näköinen, hae keittiöstä haarukka. Möyhi tupeeraus tyvestä pitäen kohdilleen ja kiinnitä lakalla. 

7. Suihkuta vähän lakkaa pintahiuksiin, lähinnä ympyräalueen päälle. Tarkoitus on saavuttaa näkymätön kiinnitys, ei valmistaa pyöräilykypärää.



8. Erottele niskan hiusrajalta tai korvien takaa kaksi kappaletta kantaosioita. koko esim 3cm x 3cm. Suuntaa nämä osiot pantamaisen jakauksen päälle. Osiot menevät päälaella toistensa lomitse. Latvat suunnataan siis lähtösuunnan vastapuolelle. Kiinnitä vasemmalta tulleen osion latva pinnein oikean korvan taakse tai niskaan. Kiinnitä  oikealta tulleen osion latva pinnein vasemman korvan taakse tai niskaan. Suihkauta vielä lakkaa.

(9.) Jos haluat pituuksiin ja latvoihin enemmän volyymia, voit tupeerata niitä kevyesti sormillasi. Kiinnitys kevyen pidon lakalla. 

Huom! Älä valmista korppua rottaa niskaasi.

10. Tadaa, valmis. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti