maanantai 2. toukokuuta 2011

Tukkablogi on nyt 1-vuotias!

Kuva on taloyhtiömme pihasta ja puska on naapurin. Kukkaväriläiskät tulevat tarpeeseen kun muuten on vielä niin harmaata.

Tukkablogin ensimmäinen vuosi

Aloitin bloggaamisen vuosi sitten Vivin päivänä eli nimipäivänäni. Tuplajuhlaa! Aluksi postasin harvakseltaan. Suunnilleen elokuun 2010 puolivälistä alkaen olen julkaissut jotain lähes päivittäin. Alkuperäinen ajatus oli jakaa parturi-kampaajan näkövinkkelistä hiustietotaitoa ja käsitellä muitakin ihmiskauneuteen liittyviä aiheita. Tarkoitus oli sivuta vain kevyesti omaa elämääni. 6.3.2011 blogini uudistui sisällöllisesti kun aloin pyynnöstä postailemaan omista kuulumisistani. 

Tukkablogi aloitti pinkkipainoitteisella ulkoasulla. Pisimmän elinkaaren näki beigevoittoinen tausta. Tällä hetkellä lukukokemus jaetaan vaalean siniharmaalta pohjalta. Päätekstikentät olen aina pitänyt valkoisina. Eri kenttiä olen muutellut pyrkien aina selkeään ja iskevään ilmaisuun. Kuvituksen terävyys ja kuvakoko kasvoivat käyttööni maaliskuun lopulla tulleen lainajärkkärikameran eli Nikon 3100:n ansiosta. Canonin Ixus 950 IS -pokkarikin oli ihan ok, kunhan kuvakoon piti suht pienenä (Kuvathan on aina saanut klikattua isommiksi). Työlistalla on saada hienompi ulkoasu blogille sisältäen älymakean yläbannerin.

Hain Indiedays.comin bloggaajaksi helmikuun puolivälissä. Minulle ehdotettiin, että yhteistyö voisi alkaa blogin ulkopuolisten Indiedaysin sivuilla julkaistavien hiusartikkelien muodossa. Blogin siirtyminen ID:n sivuille on vielä auki, mutta hiusartikkeli diili syntyi! Laatukameran ja tuntemattomien hiusmallien järjestäminen tulivat ajankohtaiseksi kun yritin parhaani mukaan saada sekä blogini että hiusartikkelieni tasoa nousemaan.

Tukkablogi starttasi vuosi sitten nollapisteestä. Nyt postauksia on kertynyt 250. Lukija- ja käyntimäärät ovat olleet koko ajan mukavassa kasvussa, minun on täytynyt tehdä siis jotain oikein. :) Taidan jättää suuremmat tilastokatselmukset tällä kertaa väliin. Mainitsen kuitenkin, että 28.2 alkaen olen seurannut tukkablogin suosion kehitystä bloggerin tilasto-ohjelman ohella myös huomattavasti edistyneemmällä Google Analyticsillä. Heh, sen voin kertoa että tukkablogi on valloittanut lähes kaikki maanosat, ehkä suomenkieli on se valttikortti. ;) Ainoastaan Etelämantereelta ei ole tilastoitu vielä yhtään käyntiä. Mikä pettymys, eikö niillä säänseurantalaitosten tyypeillä ole muka aikaa surffailla suomalaisilla tukkasivustoilla? Mitä? Häh? :)

Tukka hyvin, kaikki hyvin -blogin pitäminen on ollut runsaasti aikaa vievä, mutta mukaansa tempaava harrastus. Arvioisin että käytän keskimäärin 2-4 tuntia päivässä bloggaamiseen tai sen oheistoimintoihin. Homma on enemmän tai vähemmän rutinoitunutta. Suunnittelen, stailaan (itseäni tai hiusmalleja), otan & käsittelen kuvat ja kirjoitan tekstit. Saan siis olla aikamoinen Jantunen the Yleisnainen.

Raja normipuuhien ja bloggaamispuuhien välillä hämärtyy monasti. Esimerkiksi funtsin muutenkin mitä puen päälleni, miten kampaan naamani ja miten laitan tukkani. Bloggaamisen myötä olen kasvanut tyylillisesti ja mietin myös mitä lukijoiden olisi kiva nähdä ja lukea. Yleisesti ottaen voin sanoa, että elän, harrastan, tunteilen, teen, tuun ja meen jokatapauksessa. Blogini on osa elämääni ja elämäni on osa blogiani. Olipas syvällistä kamaa! :)

Minulla on ollut  terveyshuolia ja loppuun palamisongelmia viime vuosina. Nyt alan olemaan jo voiton puolella. Blogiharrastus on osaltaan piristänyt elämääni ja tarjonnut hiusareenan myös sairasloma-ajalle. On ollut mielenkiintoista ja innostavaa olla esillä blogin kautta. Vuorovaikutus lukijoiden kanssa on ollut kivaa, jännää ja opettavaista. Yleensä tulee positiivisia ja mukavia kommentteja, mukaan mahtuu joitain ei niin mieluisia lohkaisujakin.

Kiitos kaikille kuluneesta vuodesta! Kiitos lukijoille ja tukijoille! Kiitos perheenjäsenille, ystäville ja tuttaville! Kiitos hiusmalleille! Kiitos kuvauksissa avustaneille! Kiitos kaikille blogin kehitykseen myötävaikuttaneille tahoille! Ja jos kyseessä olisi Oscar-gaala, sanoisin vielä: Kiitos Jumalalle ja maailmankaikkeudelle! 

Ei siinä, lähdetään rullaamaan yhdessä tukkablogin toista vuotta. Kaikki mukaan! Ja muistakaa: Tukka hyvin, kaikki hyvin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti