keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Rakastu hiustyövälineisiin: Pörröt kuriin verkkohuivilla

Kuvassa on kolmekulmainen verkkohuivi. Pitkä sivu tulee eteen ja kulmat sidotaan niskaan.  

Käytän verkkohuivia kahteen tarkoitukseen:

1. Apuliinana hiusten kuivauksessa. Laitan verkkohuivin esim kampausrullauksien päälle ennen kuin laitan asiakkaan istumaan hiuskuivuriin. Hiusverkko estää pintapörrööntymistä. Se myös estää  rullien mahdollista valahtelua.

Peruskoululaisena ja lukiolaisena olin innokas pitämään rullakiharaa. Rullauksien päälle pistin verkkohuivin ominaisuudet omaavan normihuivin. Pystyn edelleen nukkumaan kovat kalikat kiinni päänahassa.   

2. Apuliinana hiusten lakkaamisessa. Lakka ei aina yksin sovellu karkulaishiuksien siistiin paikalleen niittaamiseen. a) Laitan monasti valmiin kampauksen päälle verkkohuivin. Se kaataa kerralla kumoon kaikki yksittäiset karkurihiukset. Supsutan verkon läpi pienesti lakkaa. Annan kuivua hetken. Ja tadaa, siisti lopputulos on todellisuutta. b) Toinen vaihtoehto on lakata hiuspinta kevyesti. Sitten voi heittää verkkohuivin tukalle ja painella kevyesti. Ja simsalabim, tukka on saatu viritettyä vimpan päälle.

Ps. Verkkohuivia voi käyttää myös avonaisten hiusten pahimpien pintapörröjen kampittamiseen.


Lähikuva. Kevyt keinokuituinen hiuksiin tarttumaton verkkorakenne on se juttu.

2 kommenttia:

  1. Taas tuli paljo hyvää infoa. En oo koskaan kuullukaan tällasista verkkohuiveista.

    Mutta eniten ehkä jäi ihmetyttämään tuo rullien kanssa nukkuminen. Oon kerran kokeillu enkä pysty. Oot melko rautainen. :D Kiharat teen yön aikana rullaamalla hiuksia kangas paloihin sökkyrälle päähän ja solmuun. Ne joskus valahtelee jos on solmu liian löysällä ja pyörii sängyssä. Auttaiskohan tuo huivi siinä että neki pysyis paremmin päässä?

    Mutta kiitos tästä informaatio pläjäyksestä. Taas tämmöinen tavallinen pulliainen oppi hiustenlaitosta, sulla on hyvä blogi. :)

    VastaaPoista
  2. Hei Anne!

    Kiitos positiivisesta palautteesta, se lämmittää mieltäni! Tavoitteeni on nimenomaan tarjota opastusta ja inspiraatiota hiusten muotoiluun.

    Sulla on hyvä tekniikka kiharoiden tekemiseen. Kosteutta helposti lävitseen haihduttava huivi, kuten verkkohuivi, soveltuu hyvin kangaspalarullauksien paikoillaan pitämiseen.

    Mä tosiaan olen sellainen fakiiri, joka pystyy nukkumaan kovat kalikat päässä (tosin en ole vuosikausiin tehnyt niin). En tunne ketään muuta joka harrastaisi samaa. Aina voi käyttää mainitsemiasi kangassuikaleita, patukoita, sormikiharakiinnitystä tai vaikkapa vaahtomuovirullia.

    VastaaPoista