perjantai 21. tammikuuta 2011

Rakastu permiksiin: Permiksen ei tarvitse kuolla sukupuuttoon

Kaikki rakastavat ihania kiharoita, mutta permanentteja otetaan nykyään hyvin vähän. Miksi näin?

1. Myyntipuheen ja tiedon vähyys. Jotkut parturi-kampaajat eivät tykkää tehdä permiksiä, eivätkä siksi yritä myydä kyseistä palvelua. Yksi luokkatoverini jopa puhui asiakkaansa ulos permishaaveista. Sitten hän pääsi tekemään lempipuuhaansa eli leikkaamaan ja värjäämään. Ehkä hän oikeasti ajatteli ettei permis sovi juuri kellekään.

Eräs kollegani rakasti permisten tekoa yli kaiken. Hän teki joka päivä useamman kemiallisen rakennemuotoilun. Hän ehdotti permiksiä kaiken ikäisille naisille. Kollegani suositteli jokaiselle juuri heidän tarpeisiinsa sopivaa kiharakäsittelyä. Luonnollisesti asiakkaan hiusten kunnon tuli olla riittävä, että hänelle saatiin onnistunut lopputulos. Kollegani asiakkaat olivat tyytyväisiä ja tulivat ottamaan kiharat uudestaan ja uudestaan. Kollegani jakoi auliisti permistietoutta ja käännytti monta permisvihaajaa permisfaniksi.

Monet parturi-kampaajat tekevät vain tilatut palvelut. He eivät yritä tehdä extratienestiä tarjoamalla lisäpalveluita, kuten kiharakäsittelyjä, sopiville kandidaateille. Ei myöskään aina ymmärretä, että asiakas voisi olla kiinnostunut kuulemaan erilaisista palvelumahdollisuuksista, ei vain niistä joita hän yleensä tilaa. On hyvä asia että asiakas saa ammattilaiselta konsultaatiota. Kun asiakkaan tarpeet ja mahdollisuudet ovat kartoitettu, parturi-kampaaja voi luoda hänelle parhaan mahdollisen lopputuloksen. Ja kyllä, joillekin permis sopii kuin nenä naamaan. Heille pitää vain kertoa se.

2. Muut palvelut houkuttavat enemmän. Jotkut haluavat värjäyttää, jotkut leikkauttaa, jotkut pidennyttää. Jollain toisella kertaa he haluavat ehkä kiharruttaa. Tarpeet ja mielihalut vaihtelevat.

3. Negatiivisesti sävyttyneet mielikuvat. Monelle permis tuo mieleen mummojen sippurat kikkurat, uloskasvaneet eli pyramidipermikset, 80-luvun valtavat kiharapilvet, käherretyt takatukat ja permiksellä tapetut kuivat kutrit. Tätä listaa ajatellessa ei tee mieli varata permisaikaa kampaamosta.

Permanentit voivat olla myös kauniita ja kantajaansa imartelevia. Yhdelle sopii tiukka kihara ja toiselle loiva, kolmannelle jotain siltä väliltä. Jollekin sopii osapään- ja jollekin kokopäänpermanentti. Jonkun juttu on tyvikotus, jonkun toisen suoristuspermis. Yksi näyttää hyvältä muotoon leikatussa kiharatukassa, toinen viihtyy villissä hippikiharassa.

Moni elää siinä harhassa, että permis muovaa kutreista "pese ja pidä"-hiukset. Ehei, permanentti on tukikäsittely, eikä mikään pesunkestävä täydellinen kiharakampaus. Permiskihara voi näyttää ok:lta laittamattomanakin. Parhaan lopputuloksen saa käyttämällä kampausrullia tai tekemällä föönikampauksen permanentattuun fledaan. On äärimmäisen tärkeää hoitaa permiskiharaa sopivilla tuotteilla. Pese, hoida, laita ja pidä, näin se homma kulkee!

4. Huonot kokemukset. Tiedän naisia jotka ovat tehneet epäonnistuneita kotipermiksiä. Tiedän naisia joiden pitkien hiusten latva on kärähtänyt kampaamopermanentissa. Kaikille sattuu mokia, tietysti sitä toivoisi että ammattilaiset eivät niitä juuri tekisi.

5. Hiusmuoti. Viime vuosina hiusfirmat ovat kovasti yrittäneet nostattaa uutta permisaaltoa. Parturi-kampaajat ja kuluttajat ovat yleisesti ottaen nihkeitä surffaamaan kyseisen aallon harjalla. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti