torstai 20. tammikuuta 2011

Rakastu lisähiuksiin: Valkit

Yleistä: Valkit eivät ole niinkään lisähiusta, pikemminkin täytepaloja ja muodon tukijoita kampausten sisällä. Valkkien ansiosta oma tukka näyttää muhkealta. Kukaan ei tiedä onko kampauksen koon takana (= sisällä) tupeeraus vai valkki. Hiustenlaittonoviisin on helpompi rakentaa näyttävä kampaus valkin ympärille kuin onnistua tupeerauksen keinoin. Yleisimmät valkkimateriaalit ovat muovilanka, kuitu- ja aitohius. Valkin on hyvä olla väriltään kohtuu lähellä omaa väriä siltä varalta jos valkki vilkkuu kampauksen sisältä.

Pyöreä munkkivalkki, halkaisija 10 cm

Tämä valkki on päällystetty kuituhiuksella. Sisältä löytyy puolikova muovilankarinkula. Tähän valkkiin saa pinnit hyvin kiinni. Valkin muotoa voi hieman muokata kampausta tehdessä.


Pyöreä munkkivalkki, halkaisija 9 cm

Kuvan valkki on muovilangasta tehty pyöreä joustinrinkula. Siihen saa hyvin pinnit kiinni. Sen muotoa ja kokoa pystyy muokkaamaan kampausta tehdessä.


Pyöreä munkkivalkki, halkaisija 19 cm

Tämän rumiluksen olen tehnyt itse. Aloitin jo pikkutyttönä kampaamoharrastuksen, kuvan sukkahousuköntti on noin 20-vuotias. Tungin sukkahousun pätkään sukkahousuja ja ompelin muodostuneen jöötipötkön rinkulan muotoon. Lopputuloksena on varsin pätevä valkki käytettäväksi jättinutturan sisällä. Olisi ehkä pitänyt lähettää tämä niksi aikoja sitten Niksi-Pirkkaan. :) Klikatkaa alla olevaa linkkiä niin näette ettei valkin rumuus paista kampauksen sisältä. Mainittakoon vielä että pinnit uppoavat huonosti sukkahousuun. 


Ps. Lisään tänne myöhemmin uusia valkkimalleja kuten pötkö- ja umpimunkkivalkin.

2 kommenttia:

  1. Hei!

    Missä näitä valkkeja myydään, ja paljonko suurinpiirtein maksavat?

    VastaaPoista
  2. Moi!

    Itse teen ostoksia tukuissa ja messuilla. Olen mielestäni nähnyt valkkeja hyvinvarustetuissa tavarataloissa ja nettikaupoissa. Kuluttajahinnoista en osaa sanoa mitään tarkkaa, olisiko perusvalkki kympin paikkeilla. Toivottavasti tästä oli apua.

    VastaaPoista