maanantai 21. marraskuuta 2011

Harrastuskuulumisia

Osa lainassa olevista studiokuvausvehkeistä

Valokuvaus

Toteutin pitkäaikaisen haaveeni kun liityin paikallisen valokuvausseuran jäseneksi syyskuun alussa. Olen ollut nyt syyskaudella yhtä lukuunottamatta kaikissa seuran kokoontumisissa, joita järjestetään tällä hetkellä lähes viikottain. Lisäksi osallistuin studiovalokuvauksen viikonloppukurssille. Kuvasatoani studiokuvauskurssilta

Olen kuvannut viime aikoina monenmoista. Elokuussa hoidin sukujuhliemme valokuvauksen. Elokuulta jäi myös elävästi mieleen Tammerkosken kuivan pohjan kuvataltiointi. Syyskuussa kuvasin Wallenius-suvun asiakirjoja kansallisarkistossa. Erilaisia luontokuvia olen ottanut tänä vuonna aiempaa vähemmän. Pääasiassa olen kuvannut hiuskuvia blogiin ja Indiedaysille. 

Olen tuskastunut hiusmallikuvaamisessa kahteen asiaan: ei ole ollut studiovalaistusta eikä kunnon kuvankäsittelyohjelmaa. Kotonani tapahtuvan hiusmallikuvauksen pitäisi jatkossa alkaa pelittämään entistä paremmin, sillä sain seuran studiovehkeitä lainaksi. Olen ymmärtänyt että ne ovat viime aikoina vain maanneet varastossa käyttämättöminä. Eli luultavasti saan pitää studiovehkeitä itselläni hyvin pitkään. Seurakaveri kävi tänään opastamassa niiden käytön. Pian saan sanoa hyvästit ärsyttäville takavarjoille. Mustia silmänalusia ynnä muita hiuskuvia rumentavia elementtejä joudun vielä sietämään kunnollisen kuvankäsittelyohjelman ja sen käyttötaidon puuttuessa. Ja vastaus on ei, meikillä ei pysty fiksaamaan kaikkea.

Musiikki

Ahjolan kansalaisopisto tarjosi kuluvalle syyskaudelle vain kaksi biisikurssikertaa (jatkokurssi). Opetusta oli yhteensä noin kymmenen tuntia. Tein rokkibiisin nimeltä "Onnellinen". Eli siis tein sävelen ja sanat. Kaverini auttoi tekemään valmiin tallenteen. Eli hän teki taustan ja nauhoitti siihen vielä laulun luritukseni.

Kurssikaverini vinkkasi minulle Viihteelle! -valmennuksesta, joka pidettiin viime perjantaina Ylöjärvellä Akun tehtaalla musiikkibisneksestä kiinnostuneille ihmisille. Oli kyllä erittäin mielenkiintoista antia näin musakeltanokankin näkövinkkelistä katsottuna.

Aikataulu:

15.30 Tervetuloa & kahvit! Talon terveiset ja katsaus illan ohjelmaan. Juha Torvinen / Akun Tehdas.
16.00 Artistin puheenvuoro: miten polku kellarista menestykseen oikeasti kulki? Dave Lindholm ja Jonne Aaron / Negative. Moderaattorina toimittaja Timo Isoaho.
17.00 Rockmanagerointi. Virpi Immonen / Backstage Alliance.
18.00 Äänilevytuottajaksi? Jussi Jaakonaho.
19.00 Miten musiikkialalla luodaan tähtiä? Kuinka brändiä ylläpidetään ja vahvistetaan? Taija Holm / ProPromotion Oy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti