keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Lukijakysely: Mitä kaipaat hiusblogiin?

Heipparallaa lukijat!

Minulla on tässä menossa innostuspiikki blogini suhteen. Olen miettinyt että voisi olla aika kehittää blogisisältöä monipuolisempaan suuntaan. Tällä hetkellä suurin osa kampausohjeista on tehty pitkiin ja paksuihin hiuksiin. Voisi olla hyvä jos joka kuukausi olisi tarjolla tasapuolisesti vinkkejä eripituisille ja -laatuisille hiuksille. Lisäksi voisin alkaa käyttämään myös miesmalleja, koska tukkahuvit kuuluvat molemmille sukupuolille. 

Hiusmaailma on paljon muutakin kuin stailaukset. Ehkä teitä kiinnostaisi nähdä enemmän muuttumisleikkejä, joissa muutos on tehty joko leikkauksella tai sekä leikkauksella että värillä. Ja varmaankin teitä kiinnostaisi myös kuulla lisää erikoistöistä kuten pidennyksistä ja rastoista. 

Olen innokas kuulemaan mitä te lukijat kaipaatte hiusblogiin. Moni teistä onkin pistänyt toiveita tulemaan. Osan olen toteuttanut ja osan olen huomioinut uusissa suunnitelmissa. Laitoin äsken etusivulle lukijakyselyn. Jos vaihtoehdoista löytyy ne mitä kaipaatte blogiini enemmän niin klikkailkaahan vaan. Jos toiveenne ei löydy vaihtoehdoista niin voitte kirjoittaa sen tämän postauksen kommenttiboxiin tai lähettää sen s-postiini: vivi.wallenius@gmail.com. Nyt on tilaisuus vaikuttaa blogisisältöön. Ou jee!

6 kommenttia:

  1. Vois olla enemmän kampauksia =)) Niistä "kodin remontointia" jutuista en nii kauheasti tykkää,mutta täältä on löytyny mulle tosi paljon vinkkejä miten vois laittaa hiuksia niin ettei oo joka päivä samanlailla. :D

    VastaaPoista
  2. Dodih, mukava kuulla että olet hyötynyt kampausvinkeistä ja niitä varmasti tulee jatkossa paljon lisää. Ja juuri tuo sinun asenteesi on tosi hyvä, reippaasti vaan kokeilemaan erilaisia kampauksia. Siinä piristää sekä itseään että muita.

    Joo remppa-aiheet kiilasivat hiusjuttujen edelle aktiiviremppauskautena. Toivottavasti kestät ne loputkin remppajutut, jotka jossain vaiheessa varmaan saan aikaiseksi kirjoittaa ja julkaista. Kuvapankkia löytyypi. :)

    VastaaPoista
  3. Täällä on tosi mukavasti ollut juttua erilaisten kampausten tekemisestä, että ei oikeen osaa toivoakkaan mitä kampauksia voisit tehdä! :D
    Se mitä haluaisin on että laittaisit enemmän välivaihekuvia kampausohjeisiin. Nyt kuvat koostuvat ainoastaan valmiista tuotteesta ja pitäisi tekstin perusteella osata tehdä kampaus. Itseäni ainakin helpottaa järjettömästi jos ohjeet olisivat ennenminkin kuvalliset kuin tekstillä selitetyt. Tällainen hiustumpelo ei aina välttämättä ymmärrä miten joku kampaus voidaan koostaa ellei tosissaan näe kuinka homma tapahtuu. Ja kynnys lähtä yrittämään kampauksen tekemistä helpottuu kun saa sen "ahaa" elämyksen jo kuvien kautta, eikä siitä että epätoivoisesti rämplää omia hiuksiaan vartin ja sitten hoksaa mitä tekstillä ajoit takaa. :D
    Mutta kiitos jo näistä ohjeista mitä olet jakanut ja toivon että jatkossakin tulet tarjoamaan meille mitä erilaisempia kampauksia! :)

    VastaaPoista
  4. Hei Erja!

    Kiitos kovasti mukavista sanoistasi ja kehitystoiveestasi! On totta että monasti vaihekuvia ei ole kovin paljoa tai yhtään. Minulta on ennenkin pyydetty enemmän vaihekuvia. Monasti sitä ei aktiivisesti muista, että hiusharrastajat tarvitsisivat enemmän kuvia pysyäkseen kärryillä kun itse ammattilaisena ymmärtää jo vähemmästäkin.

    Kuvapankissa on vielä mitä on, mutta koitan tulevissa hiusmallikuvauksissa tehdä enemmän vaihekuvia. Toki kannattaa muistaa, että mitä enemmän lukee hiusvinkkejä ja tekee kampauksia, sitä parempi valmius kehittyy luoda kampaukset vähemmilläkin ohjeilla, eli harrastuneisuus palkitaan. Monasti myöskin viittaan aiempiin artikkeleihini, joista löytyy lisätietoa jostain kampaustekniikasta.

    Kun muistelen hiuskouluaikojani niin meillä saman kampauksen vaihekuvia löytyi oppikirjasta kymmeniä eli hyvin pikkutarkasti. Niin kiinnostunut kuin olenkin hiustietotaidon levittämisestä niin luulenpa että harrastuspohjalta minulla ei ole resursseja laittaa kymmenittäin vaihekuvia, vaikka niistä todellakin olisi hyötyä. Mutta esim joku 4-6 vaihekuvaakin on varmasti ihan jees. Mistä päästäänkin siihen, että olen välillä maininnut että opetusvideoitakin voisi tehdä. Pitäisi vaan olla vähintään kolme ihmistä tekemässä: kampaaja, malli, kuvaaja.

    VastaaPoista
  5. Kiitos paljon tosi hienoista kampausvinkeistä!! Itse tehtyinä kampaukset tosin vaativat runsaasti harjoittelua. Monesti myös onnistuminen kampauksessa on juuri siitä hyvin pienestä jutusta kiinni, minkä vain ammattilainen osaa :) Mutta en aio luovuttaa ;)

    Toivoisin kovasti ohjetta miten kiinnittää pitkät etu- ja sivuhiukset simppelisti ja tyylikkäästi takaraivolle, kun loput hiukset jäävät vapaiksi. Toivoisin siis, että kiinnitys tapahtuisi pelkästään pinneillä eli pohjalla ei olisi lainkaan esim. kumilenkkiä. Itse saan ko. kampuksessa aikaiseksi aina jonkun epämääräisen möykyn takaraivolle, joka on kaikkea muuta kuin tyylikäs.. Olisin siis todella kiitollinen, jos voisit auttaa minua :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos kiitoksista! Hyvä asenne, harjoittelun kautta haastavasta tulee helppoa. Anna palaa vaan, kaunista maailmaa hiuksillasi!

    Jenni Rotosen blogissa on yksi vaihtoehto. Tosin siinä hiuksia ei ole kiinnitetty takaraivolle asti, mutta mikään ei estä sinua kiinnittämästä niitä soveltamalla ohjetta. Jos tarvitset lisää ohjeita, pistä viestiä.

    http://pupulandia.indiedays.com/2011/04/14/helpot-kampaukset-sivuun-kietaistu-otsatukka/

    VastaaPoista