torstai 24. marraskuuta 2011

Sanni ja rusettinuttura, versio 1


Ohjeet


1. Laita hiukset ponnarille riittävän ylös. Jaa ponnari kolmeen osaan. Ponnarin yläpinnasta otetaan laiha hiusosio. Loput hiukset jaetaan kahteen yhtä paksuun osaan.


2. Ota kännykän laturi tai jokin muu näppärä pikku johto. Laita johto kaksin kerroin ja työnnä umpipää ponnarityven läpi eli hiuslenksun alta. Laita laiha osio johtosilmukan läpi.


3. Vedä johto pois hiuksista, laiha hiusosio tulee mukana. Vedä laihan osion latvasta niin muodostuvasta rusettikeskiöstä tulee napakka.


4. Vedä laiha osio ponnarityven läpi uudestaan ja uudestaan niin kauan kuin materiaalia riittää tai kunnes rusettikeskiö näyttää tarpeeksi isolta.


5. Tältä valmis rusettikeskiö näyttää. Kiinnitä avoin latva piiloon pinneillä.


6. Tupeeraa rusettinauhoihin volyymia. Älä tupeeraa latvoja. Silota rusettinauhojen pinta aukikampausharjalla. Pidä huoli että rusettinauhat ovat identtiset, toinen ei saa olla pulleampi.


7. Tee rusettinauhoista haluamasi kokoiset lenksut. Hännät asetellaan ristikkäin ja ne jäävät roikkumaan avoimina. Kiinnitys tapahtuu pinnein. 

Vinkki: Jos pinnit jäävät hassusti näkyviin, voit napata hännistä materiaalia ja tehdä pienen hiuskelan, joka peittää pinnit. Pinnit voi peittää myös hiuskoristeella.


Huomaa että valmiissa rusettinutturassa lenkkutunnelit näkyvät edestä päin katsottuna. Ja ne näkyvät myös takaa alaviistosta näkövinkkelistä katsottuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti