tiistai 22. marraskuuta 2011

Teemu ja vahalla yksittäisiä hiussuortuvia esiin

Vahan kanssa

Tuoreeltaan leikatut hiukset ilman vahaa

Päivitin Teemun leikkausmallia 

Teemun hiuskuontalo ei tarvinnut suurta päivitystä. Takatukka oli hieman venähtänyt, joten lyhensin sitä muutaman sentin verran. Ohensin hiuksia kauttaaltaan roimalla kädellä. Teemu hyötyi hiusmassan poistosta. Reilusti ohennettu leikkausmalli pysyy hyvännäköisenä pidempään kuin sama sama leikkausmalli ilman ohennusta. Lisäksi latvasta kevennettyyn hiukseen on helppo ja nopea tehdä viimeistelyitä. Ja kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, ohennettu leikkausmalli näyttää hyvältä ilman muotoilutuotteitakin. Toki asiaa auttaa myös Teemun luonnostaan taipuisat hiuslatvat.

Vahan kanssa

Vahalla yksittäisiä hiussuortuvia esiin

1. Ota vahaa herneen tai puolikkaan herneen verran. On tärkeää käyttää kerralla hyvin vähän vahaa, muutoin hiuksista tulee helposti rasvaisen näköiset.

Käyttämäni vaha: Tigi / Bed Head for Men / Matte Separation workable wax. Mattavaha. Antaa pitoa, rakennetta, eroteltavuutta ja luonnollisen lopputuloksen. Sisältää kosteussuojan. Käyttö kuiviin tai kosteisiin hiuksiin. Soveltuu mielestäni hyvin Teemun hiuspituuksille. Ei sovellu kovin hyvin selkeästi lyhyisiin leikkausmalleihin.

2. Hiero vahaa reippaasti kämmenien välissä. Se notkistuu ja levittyy käsiin, jolloin sitä on helppo viedä hiuksiin.

3. Levitä vahaa tyvestä latvaan kaikkialle tukkaan haromalla hiuksia käsilläsi. Tässä vaiheessa näytät peikolta, jonka hiukset sojottavat joka puolelle.

4. Sitten on aika muotoilla hiukset halutulla tavalla. Tämä on helppoa, sillä edellisessä vaiheessa levitetty vaha toimii tukena. Päätä jakauksen tai jakautuvaisen kohta. Teemun jakautuvainen on vasemmalla puolella. Haro sormilla tarpeeton volyymi pois. Tuo kasvoille suortuvia ja "lypsä" / nipistä niiden latvat yhteen. Hae yksityiskohtia, eli vahalla yhteen likistettyjä suortuvia, esiin koko hiuspinnan alueella. Avita taka- ja sivuhiusten alalinjan ulospäin kaartumista.

5. Supsuta lopuksi koko komeuden päälle pienesti lakkaa. Tärkeintä on että otsan päällä oleviin hiuksiin osuu lakkasuihkua. Ja siis tarkoituksena ei ole tärkätä hiuksia pyöräilykypäräksi, kevyt lakkaus riittää. Ja periaatteessa mikä vain tasaisesti suihkuava kuivalakka käy.

Käyttämäni lakka: Schwarzkopf / Silhouette / Pure formula invisible hold / Hairspray super hold

Vinkki: Laita otsan ja otsalla olevien hiusten väliin paperi tai käsi, näin lakka ei joudu otsan iholle.

Vahan kanssa

4 kommenttia:

  1. Apua! Kuukausi sitten laitetut vaaleat raitani rupesivat vihertämään!! Olisko hopeashampoosta apua vai mitä tehdä??

    VastaaPoista
  2. Viherrys johtuu todennäköisesti pesuveden epäpuhtauksista kuten kuparista.

    Hopeashampoo on enempi epätoivottujen keltasävyjen poistaittaja.

    Vaihtoehto 1: Syväpuhdistava shampoo. Artikkelini aiheesta:

    http://vivi-thkh.blogspot.com/2010/11/rakastu-hiustuotteisiin-hair-cleansing.html

    Vaihtoehto 2: Täsmäisemmät tuotteet varsinkin raskasmetallien ja mineraalien poistoon

    http://sim.fi/fi-cxcorrector

    Mineral removing shampoo
    Mineral removing Elixir (tehokkaimmasta päästä)

    Jos syypää tosiaan on pesuvesi niin joudut jatkuvasti poistelemaan vihreyttä tuotteiden avulla vaaleista raidoista. tummassa pohjassahan viherrys ei näy kovin helposti.

    VastaaPoista
  3. Kiitos avusta! Täytyy tutustua asiaan :) Sitten olisi kysymys nro 2! Poikaystäväni tuskailee päänahkansa kanssa kun sinne tulee paljon finnejä :/ hänellä on lyhyet hiukset ja pesee ne lähes päivittäin. Osaisitko antaa tähän asiaan mitään neuvoja?

    VastaaPoista
  4. Olepa hyvä.

    Hiuspohjan perusongelmat ovat parturi-kampaajan heiniä, vaikeammissa ongelmissa kannattaa konsultoida apteekkihenkilökuntaa tai ihotautilääkäriä.

    Löysin tällaisen keskusteluketjun, josta voi olla apua:

    http://kaksplus.fi/keskustelu/terveys/aitien-terveys/469923-finneja-paanahassa/#post4563950

    VastaaPoista