maanantai 7. marraskuuta 2011

Kirsi ja tupeeratut letit


Ohjeet

Tässä kuvassa näkyy niskaletti ja sen päällä ylemmällä rivillä oleva letti. Vasemmalla puolella näkyy  seuraavan tehtävän letin kolme tupeerattua aloitusosiota.

1. Tee ositukset. Rajaa päälaelta etutukkamainen osio, sellainen ekaluokkalaistyyppinen. Eli sellainen joka alkaa lähes takaraivolta. 

Lettejä tulee yhdeksän kappaletta. Molempien korvien päälle tulee yksi. Niskaan tulee yksi. Niskaletin yläpuolelle keskenään samalle riville tulee kolme. Takaraivon alueen hiuksista tulee kolme. Tarkastele kaikkia tämän postauksen kuvia niin hahmotat tarkemmin minne mikin letti kuuluu. Tosin se ei nyt tässä viimeistelyssä ole niin nöpön nuukaa.

2. Tupeeraa ja letitä. Tupeeraa niskaletin kolme aloitusosiota karvaisiksi pikkupötpylöiksi, muttei ihan rastoiksi asti kuitenkaan. Letitä, käytä kiinnitykseen pientä hiuslenksua tai kumilenkkiä. Toista sama käsittely jokaisen letin kohdalla. 


2. Tässä kuvassa näkyy niskaletti ja sen päällä omalla kaarevalla rivillään olevat kolme lettiä. Oikean korvan päällä on vielä yksi letti. Myös vasemman korvan päällä on yksi letti, mutta sitä ei sattuneesta syystä näy.


2. Jaa takaraivoalueen hiukset kolmeen osaan. Tee rajapyykeistä hieman kaarevat niin päänahka ei irvistele esille valmiissa viimeistelyssä. 


2. Kaikki yhdeksän tupeerattua lettiä valmiina.

Vinkki: Päätä itse lettien määrä ja sijainti niin saat viimeistelyvariaation.

Huom! Ei haittaa jos tukkasi on ohut, koska tupeerauksella saat lisää volyymia.


3. Tupeeraa etutukkaosio pehmeästi sektoreittain. Idiksenä on saada aikaan pehmeä hieman villamainen pintatekstuuri.


4. Suuntaa etutukkaosio kohti vasenta korvaa. Muokkaa osiosta käsin mielekäs "läppä". Kieputa sitten latva kierteelle. Piilota äärilatva ylimmäisten lettien alle. Pinnitä. Venyttele sitten "läppää" isommaksi etureunastaan.

Myös korvien eteen voi tehdä haitulat vetämällä matskua irralleen entuudestaan kiinnitetyistä hiuksista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti