keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Aurinkoraidat sitruunalla

Tämä hiusvinkki on oikeastaan ajankohtainen vasta kesällä. Jääpä nyt kuitenkin hautumaan mieliin ja on yksi syy enemmän tehdä kesän odotuksen aamukampa. Toivottavasti sinulla on ainakin kaksi kampaa, sillä alati piikeiltään harventuvalla työvälineellä ei ole kiva sukia hiuskuontaloa. :)

Ongelma: Ummehtuneen blondit tai tylsän vaaleat hiukset, etkä halua käyttää kemikaaleja.

Ratkaisu: Tee itse luonnolliset aurinkoraidat. Tarvitaan vain sitruunamehua, vettä, suihkepullo ja kesäaurinko.

Sitruunainen ekovaalentaja

1 osa sitruunamehua
3 osaa vettä

Suihkuta ekovaalentajaa hiuksiisi, älä päänahkaan. Et halua pistelevää skalppia. Muista että pintahiukset ovat ne jotka hyötyvät aurinkokylvystä. Jos haluat saada aurinkoraitaa tasaisemmin ympäri ämpäri tukkaa, kannattaa pitää hiuksia esimerkiksi ranskanletillä. Raitojen kehittyminen hoituu mukavasti vaikka auringonoton ohessa. Toki voit raidoittaa hiuksiasi toistuvina kertoina.

Ps. Aurinkohan vaalentaa hiuksia jokatapauksessa. Sitruuna nopeuttaa ja tehostaa vaalentumista. Blondit ja luonnostaan vaaleat sävyt vaalenevat parhaiten. Värikäsittelemättömiin hiuksiin saa monasti paremman tuloksen kuin värikäsiteltyihin. Mutta kaikki vaaleat pohjat ovat ihan hyviä aurinkoraitoja varten. Hyvin tummien hiusten kanssa on siinä ja siinä  kannattaako lähteä edes yrittämään. En ehkä tekisi sitruunaraitoja myöskään punapigmentoituihin hiuksiin.

Ps.s Loreal Professionnellilla oli ainakin ennen vahamainen voide, jolla sai tehtyä aurinkoraidat. Mutta kukapa sitä kaipaa kun sitruunoitakin löytyy. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti