tiistai 1. helmikuuta 2011

Kolmen solmun nuttura


Ohjeet

1. Tee ositus kuvan mukaisesti. Päälliosio rajataan vaakasuorasti erilleen alaosioista. Alaosioiden rajapyykki on keskipäänjakaus. Tärkeintä on että jokaisessa kolmessa osiossa olisi suunnilleen yhtä paksu nippu hiusta.



3. Solmuta ja pinnitä alaosiot. Alasolmujen tulee olla tiiviisti kylki kyljessä. Keskipäänjakaus ei saa irvistää valmiissa kampauksessa. 

4. Solmuta ja pinnitä päälliosio. 

5. Tarkista että solmut asettuvat näkymättömän kolmion sisälle. Tarvittaessa voit töniä ja venytellä solmuja kohdilleen. Kun olet tyytyväinen solmujen sijainteihin, pinnitä.


Ps. a) Taijan hiuspituus riitti yhteen solmuun per osio.

 b) Jos mittaa on enemmän voit tehdä myös enemmän solmuja. Solmumäärän lisääntyessä sinun tulee hallita kampauksen muotoa niin että siitä tulee tasapainoinen. Survo solmut vaikka ison näkymättömän ympyrän sisään. Pidä huoli ettei yksikään solmu pullistele yli muiden. Kohokarkurit on helppo litistää kädellä ja niitata matalaksi pinneillä.

c) Jos et saa kolmijaettuun hiukseen yhtään solmua, voit tehdä enemmän kantaosioita. Eli lyhyt fleda ei ole ongelma. Tee siis enemmän kantaosioita, solmuta ja pinnitä. Pikkusolmuista saa vähintään yhtä kivan nutturan kuin isoista solmuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti