perjantai 11. helmikuuta 2011

Ladontaa ponnarissa


Kuvat saa isommiksi klikkaamalla.

Ohjeet

1. Tee ponnari. 

2. Erottele ponnarin pinnalta levy hiusta. Jaa se kahteen yhtä suureen aloitusosioon. Laita osiot ristikkäin kuten kuvassa (vrt sukset ristiin). 


 Ladontatekniikka on yllättävän simppeli. Hyppysissä on koko ajan kaksi pääosiota. Niihin lisätään vuorotellen ristikkäisesti  lisähiusta vapaana killuvasta hiusmassasta niin kauan kuin sitä riittää. Sitten pääosioista erotellaan lisäysosioita.

3. Kuvassa näkyy kuinka etusormi pitää otteessaan toista aloitusosioita ja siihen yhdistettyä lisäysosiota. Lisäysosio otetaan vapaana killuvan hiusmassan ulkosivusta tai takaa. Oikealta otettu  lisäysosio yhdistetään vasemmalla puolella olevaan pääosioon. Vasemmalta otettu lisäysosio yhdistetään oikealla puolella olevaan pääosioon. Eli suksea ristiin vain. Peukalo kannattelee sitä toista aloitusosiota. 

Huom! Koita ottaa aloitusosiot ja lisäysosiot yhtä paksuina osioina. Ladontatekstuurista tulee tasaisempaa.


4. Tässä kuvassa näkyy kuinka molemmat aloitusosiot ovat saaneet yhden lisäysosion. Eli ero äskeiseen fotoon on se että oikean puoleinen pääosio on saanut vasemmalta lisäysosion kylkeensä. 


5. Tältä näyttää kun kaikki vapaana killuva hiusmassa on käytetty lisäysosioiksi. On aika ottaa lisäysosiot pääosioiden ulkosivuilta tai takaa. Eli oikeasta pääosiosta otetaan nippu hiusta, joka siirretään vasempaan pääosioon. Sitten vasemmasta pääosiosta otetaan nippu hiusta, joka siirretään oikeaan pääosioon. Näin jatketaan kunnes materiaali loppuu tai kunnes ladontaa on tehty riittävästi.


6. Hiuslenkkiä kehiin ja valmista tuli! Jiihaa!

Ladontatekstuuri muistuttaa tavallista lettitekstuuria. Se on kuitenkin ihan oma juttunsa.

Ps. Ponnaripohja ei pakollinen. Ladontaa voi tehdä myös täysin aukinaisiin hiuksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti