tiistai 8. helmikuuta 2011

Kuusi tapaa handlata tyvikasvu

1. Ei värjää hiuksiaan ollenkaan. Tämähän on se tylsin vaihtoehto.

2. Värjää hiuksiaan vain sävyillä, jotka eivät poikkea paljoa luonnonsävystä. Tällöin kontrasti tyvikasvun ja värjätyn hiuksen välillä on mukavan huomaamaton. Hiirenharmaan voi värjätä vaikka beigeksi, vaaleanruskeaksi tai vaaleaksi punaruskeaksi. Eikä ole pakottavaa tarvetta päivittää väriä neljään-viiteen kuukauteen.

3. Raidoittaa hiukset. Raidat elävöittävät yleisilmettä, mutta antavat anteeksi monasti puolenkin vuoden jatkokäsittelemättömyyden. Vaikka olisit aina ollut ns. umpeenvärjääjä voit alkaa tyvikasvun raidoittajaksi. Raidoitettu tyvikasvu häivyttää rajaa värjätyn ja luonnonsävyn välillä.

4. Käy keskimäärin kuukauden tai kuuden viikon välein värjäyttämässä tyvikasvun. Näppärät voivat itsekin värjätä kotonaan. Kempparivärien laatu ei ehkä ole paras mahdollinen. Kuitenkin muutamalla eurolla saa jo useamman tyvivärjäyksen samasta paketista. Eli rahasta ei ainakaan pitäisi olla kiinni tuo värin huolto.

Ja jokaiselta löytyy aina joku, joka voi auttaa värin sutimisessa. Jos ei löydy, sellainen tulee kouluttaa. Kokemus on osoittanut että poikaystävät ovat loistavaa värjääjämateriaalia. Aluksi he pullikoivat vastaan, mutta päästyään tosi toimiin he yllättävät positiivisesti. Ja mikäs sen mukavampaa kuin oma värjääjäorja, joka on aina lähettyvillä. :)

5. Umpeenvärjää harvoin ja ei edes yritä peitellä kammottavaa tyvikasvuaan (ks. esimerkkikuvien tytöt)

Joskus kuulee sanottavan, että tyvikasvu on muotia. Monasti tehdäänkin hienoja värjäyksiä, joissa tyvi värjätään tarkoituksella tummemmaksi kuin pääsävy. Tällöin tulee aina käyttää harkintaa ja tietää mikä näyttää hyvältä. Itsestään siinnyt tyvikasvu on harvoin kuuminta hottia.

6. Umpeenvärjää harvoin ja peittelee kammottavaa tyvikasvuaan. Voit käyttää sisäpipoa. Voit laittaa ranskanletin tai useampia päänmyötäisiä lettejä. Voit käyttää siksak-jakausta. Voit käyttää huivia. Voit käyttää pantaa. Jos sinulla on etutukka huivilla tai pannalla saat näpsäkästi piilotettua tyvikasvun. Hiusten kihartaminen ja / tai tupeeraaminen tuuheaksi auttaa myös tyvikasvun peittelyssä. Jotkut käyttävät hiusmaskaraa (eli värjäävät pintatyven poispestävällä tuotteella). Tässä vain muutama esimerkki miten tulet toimeen tyvikasvun kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti