torstai 3. helmikuuta 2011

Siksak -kihara hengettömällä ja suoristusraudoilla


Ohjeet

1. Erottele piikkikamman piikillä 1cm x 1cm kantaosio. Voit käyttää myös kynttä tai tavallista kampaa. Tärkeintä on saada erotelluksi pieni suht siisti kantaosio.

2. Ota hengetön. Laita se roikkumaan umpipäästään juuri erottelemasi hiusosion tyven päälle. Hengetön on siis kiinni päänahan kyljessä ja sen haarojen välissä on hiusosio.

Niksi: Jos sinulla ei ole hengettömiä, ei hätää. Voit vääntää sellaisia vaikkapa ohuehkosta rauta- tai kuparilangasta. Myös foliosta mytätty ohut tanko käy.

3. Kierrä hiusosio kahdeksikkona hengettömän päälle. Eli: vasemman jalan taakse, vasemman jalan päältä keskelle, oikean jalan taakse, oikean jalan päältä keskelle, vasemman jalan taakse jne.
Hyödynnä hengettömän koko pituutta tehdessäsi kahdeksikkokiertoja. Työnnä valmiit löysät kahdeksikkokierrot kohti hengettömän umpipäätä tiiviiksi matoksi.

4. Lopulta käteesi jää hiusosion latva. Pidä siitä kiinni, ettei hiusosio lähde omille teilleen.

 Ps. On mahdollista, mutta aikaa vievää taivutella hengettömän jalkopäistä purkuestoviritys. Ilmakuivauksessa sellaiset ovat paikallaan.

5. Lämmitä hiuksilla päällystämääsi hengetöntä suoristusraudoilla. Etene tyvestä latvaa kohti painellen ja varo polttamasta sormiasi. Muutaman sekunnin käsittely riittää. Vältä paljaan hengettömän lämmittämistä. Vältä suoristusraudan liu´uttamista jos se on kosketuksissa metallin kanssa. Eli älä naarmuta työvälinettäsi.

Vinkki: Voit käyttää lämmön kestävää käsinettä apunasi, ohut vanha nahkasormikas on hyvä. Tosin se mikä polttosuojassa voitetaan, saatetaan hävitä kätevyydessä.

6. Anna hiushengetönpaketin jäähtyä. Et halua polttaa sormiasi popalla hengettömällä.


7. Irrota hiukset hengettömästä. Tee niin joko peruuttamalla hiusosiota pitkin tuloreittiä tai vetämällä hengetön pois umpipäästään. Ja tadaa, sait aikaan aevan ehanan siksak -kiharan! Ou jee!


(8.) Voit halutessasi kammata siksak -kiharan auki. Voit myös hajoittaa siksak -rakenteen vetämällä hiuksia erilleen käsilläsi. Saat lopputulokseksi afropörrön. Ou jee!

Vinkki: Käyttämällä eri kokoisia hengettömiä ja eri kokoisia hiusosioita saat myös eri kokoista siksak -kihraa.

Vinkki: Koko tukkaa ei ole pakko pistää siksak -kiharoille. Voit tehdä vain muutaman koriste- tai tehosteosion. Esimerkiksi lyhyt tukka näyttää kivalta kun siinä on sekä tavallista kiharaa, että muutama siksak -sähikäinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti