tiistai 15. helmikuuta 2011

Yksittäisiä raitoja värikupeilla


Yksittäisten raitojen tekeminen värikupeilla on täsmäkohdistettua ja helppoa. Jos sinulla on a) harvakseltaan hiusta tai b) sinulla on lyhyt tukka tai c) reippaasti kerrostettu fleda, kannattaa tehdä mieluiten ohuen ohuita raitaosioita (Esim. 3 ml x 3 ml) tasaisesti sinne tänne. Näin saat idioottivarmasti kauniin lopputuloksen. Isoja osioita ottaessa on omattava jo suurempaa ymmärrystä raitojen asettumisesta. Tasapitkään tukkaan on aika lailla turvallista tehdä isojakin raitoja. 

Aina kun raitoja tehdään pintahiuksiin ja varsinkin jakauksen kohdalle tulee valita sijoituskohdat mielekkäiksi ja työskennellä erityisen huolellisesti. Näin on jämpti. :)

Ohjeet

1. Erottele piikkipäisellä työvälineellä neliön, suorakulmion, kolmion tai ympyrän muotoinen kantaosio. Kuvassa on noin 1 cm x 1cm neliö. Mitä pienempi osio, sitä paremmin raita sekoittuu valtasävyyn. Mitä suurempi osio, sitä selkeämmin raita näkyy. 


2. Värikupin pohjassa on pitkä reunaan asti ylettyvä viilto. Avaa viiltoa kevyesti ja aseta kantaosio viiltoon. Työnnä pohja niin lähelle päänahkaa kuin mahdollista.


3. Vie raitaosio reunakappaleen läpi koukkupäisellä työvälineellä tai sormillasi. Paina kupin reunakappale tiiviisti kiinni pohjaansa. Raitaosio on nyt värikupin sisällä, latva vielä valtoimenaan. 


4. Aloita värin levittäminen kun kaikki tarvitsemasi värikupit on aseteltu paikoilleen. Sudi ensin tyvi ja työskentele kohti latvaa. Lyhyen hiuksen värin voi levittää kokonaan värikupin sisällä. Pitkä hius värjätään suurimmaksi osaksi värikupin ulkopuolella kämmentä vasten. Voit suojata muut hiukset vaikka muovipussivirityksellä, jos pelkäät tiputtelevasi väriä. Varmista että raitaosio on kokonaan värin peitossa. Survo osio sitten kokonaan värikuppiin.

Huom! Kannattaa ensin kuivaharjoitella raitaosion värikuppiin mahduttamista. Pystyt sitten olemaan ylimitoittamatta raitaosion kokoa. "Ylimääräisen" pituuden voi toki peittää foliojatkeella.

5. Jos pelkäät että väri valuu kupeista, peitä suuaukko pumpulilla tai foliolla.

6. Katso väripakkauksesta vaikutusajan pituus ja anna värin kehittyä.

7. Pese raidat varovaisesti huolehtien ettei raitaväri pääse leviämään ympäristöön.

1. Reunakappale ja pohjan sisus 2. Kokonainen värikuppi 3. Reunakappale ja pohjan alapuoli

Piikkipäinen ja koukkupäinen kapea pyöröpäävärisuti

Vinkki: Voit korvata värikupin kumisella mehupullon korkilla. Sen pohjan keskelle pitää tehdä vaikka mattoveitsellä ristiviilto. Sellaisiahan on pikaruokaravintoloiden kartonkimukien kansissa. Tee omista viilloistasi mahdollisimman lyhyitä. Hiusosion tulee mennä läpi, mutta löysää ei saisi jäädä ettei värimassa karkaa päänahkaan sotkemaan ympäristön hiuksia. Käytä pientä virkkuukoukkua raitaosioiden vetämiseen läpi kumikorkin. 

 Voit korvata värisudin kapealla maalisudilla, hammasharjalla tai jos ei muuta ole niin kavennetulla pullasudilla.

Voit korvata piikkipään vaikka sukkapuikolla tai vastaavalla. Koukkupään voit korvata esimeriksi isolla virkkuukoukulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti