keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Yleisiä asioita kampauksista

Kaikissa kampauksissa kannattaa muistaa seuraavat asiat:

1. Kampaus ilman pohjatöitä (föönaus, rullaus, suoristusraudalla käsittely, tupeeraus, hyvien tukiaineiden hiuksiin pumppaaminen yms) on surullinen kampaus. Se monasti lässähtää ennemmin tai myöhemmin tai ainakin näyttää syntymästään asti epäsiistiltä. Esim muotoiluraudalla suoristetusta hiuksesta saa hienomman (= siistimmän, sileämmän, kiiltävämmän) kampauksen kuin jöröjukka lähtökohdasta.

2. Kampauksen tukeminen ei tarkoita läheskään aina samaa kuin kaksi pinniä ja suhahdus lakkaa. Kampauksen kasassa pysyminen varmistetaan erilaisin toimenpitein. Muutamia luetellakseni: huolella tehdyt pohjatyöt, tarkoituksenmukaiset muotoilutuotteet, tukirakenteet (esim ponnaripohja), pinnit, hengettömät, klipsit. Kampauksen kasassa pysyminen siis varmistetaan työvaihe työvaiheelta. Jos olet niitä heppuja jotka eivät saa kampauksia pidettyä elossa, jää pohtimaan tätä kohtaa pariksi minuutiksi. Valaistu!

3. Kaikki kampaukset eivät sovi kaikille. Kaikille löytyy sopivia kampauksia. Kaikki kampaukset eivät ole mahdollisia kaikkiin pohjiin, vaikka ne muuten sopisivat. Tyhjästä on paha nyhjästä jos vaikka lirutukka haluaa paksun ruotoletin. Lirutukkaa voi yrittää föönata tuuheaksi ja sitten vasta tehdä ruotoletin. Kaksi karvaa ei kuitenkaan muutu kahdeksikymmeneksi karvaksi. Parturi-kampaajalla on rajatut niksit, hän ei ole taikuri.

4. Ennen kuin alat tehdä kampausta mieti seuraavia asioita: Mikä tyyli? Millainen kampaus olisi kasvonpiirteitä imarteleva? Minkä kokoinen kampaus? Minne painopiste? (esim niska, päälaki, takaraivo) Minne tilaisuuteen olet menossa? Mitä haluat viestittää? Mikä tekstuuri eli pintarakenne? (esim suora, kihara, letti, punos tai yhdistelmä eri tekstuureja) Millä hiustuotteilla saat aikaan halutun lopputuloksen / Mitkä hiustuotteet ovat välttämättömiä? Mitä koristeita? Tuleeko lisähiusta? Riittääkö tekniset taidot / Pitäisikö treenata ennen h-hetkeä?

6 kommenttia:

  1. Tekisitkö jonkun kampausvideon/tutorialin missä näytetään pohjan teosta alkaen kampauksen tekeminen?Sellainen olis ihan hyödyllinen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos palautteesta! Opetusvideot olisivat suuri apu oppimisessa. En osaa sanoa koska julkaisen ensimmäisen sellaisen. Pitää ensin opetella käyttämään videokameraa riittävällä tasolla. Opetusvideoita on kuitenkin tulossa jossain vaiheessa. :)

    VastaaPoista
  3. Mitenkäs, jos on niin herkkäihoinen, että jopa allergia- ja astmaliiton suosittelemat hiustuotteet rupeavat kutittamaan päänahkaa viimeistään kun hikoilee? Hiukseni ovat jääräpäiset, joten oikeastaan ainoat kampaukset joilla ne suostuvat pysymään, ovat liinatukka, ponnari+pirusti pinnejä pitämään etuhiuksia tai letti.

    VastaaPoista
  4. Kiitos viestistäsi. Vastaan sinulle lähiaikoina kysymyksiäsi koskevalla / sivuavalla blogiartikkelilla.

    VastaaPoista
  5. Hei Vivi nyt olis täällä useampikin neito hädässä ! Ylioppiasjuhlat ovat tulossa, eikä kampauksista tietoakaan. Emme halua vain tavanomaisia kiharoita, anna siis vinkkejä! Haemma kampauksia pitkiin ja puolipitkiin hiuksiin. T: epätoivoiset ylioppineet

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi tytöt! Toivottavasti apu ei saavu liian myöhään. Tänään julkaistiin Indiedaysin sivuilla artikkelini: Helpot kampaukset valmistujaisjuhliin. http://indiedays.com/kauneus/helpot-kampaukset-valmistujaisjuhliin/
      Ja onnittelut kaikille vielä tärkeän etapin saavuttamisesta!

      Poista