torstai 10. helmikuuta 2011

Näin saat suorat hiukset

Suorat hiukset voivat olla:

1. Luonnostaan piikkisuorat tai suorahkot

Oma tukkani on suorista suorin, silein, kiiltävin ja nollavolyymisin. Vaikken tee sille mitään, tukkani näyttää siltä kuin se olisi käsitelty suoristusraudalla. Ärsyttävää, eikö? :)

Suurimmalla osalla suomalaisista naisista on suorahko fleda. Tällä tarkoitan luonnollisen suoraa epätasaisesti mutkittelevaa ja mahdollisesti pintapörröistä hiuslaatua. Äkkiseltään katsottuna hius näyttää täysin suoralta. Lähemmässä tarkastelussa näkyy suttuisuutta kuten nukkumispainaumia ja karvaisuutta. Hius asettuu ylipäätään epäsiististi. Nämä tuntuvat ehkä ankarilta sanoilta. Yksi on varmaa, kyseessä ei ole kaikkien himoitsemat huippumallin kutrit.

2. Kemiallisesti suoristetut

- Suoristuspermanentti. Yleensä kyseessä on ilman rullia tehtävä afrohiusten suoristuskäsittely. Olen kerran ollut assistenttina kyseisessä toimenpiteessä.

Joskus on paikallaan sivellä  itsepintaisen jäykkiä tai kylmän velttoja hiuksia permis- ja kiinnitysaineella. Joskus tönkköpönkkelöitä ja löysälöppänöitä kutreja pitää kunnolla muhituttaa edellä mainituissa aineissa. Hiuksista tulee yhteistyökykyisemmät. Huom! Nyt ei sitten puhuttu huokoisista purkkahiuksista tai muuten vaan huonokuntoisista kraakuista. Niitä ei kannata kuormittaa enempää kuin on pakko.

- Loivennuspermanentti. Tuli mieleen että liian sippuran permiskiharan ja luonnonkiharan voisi käsitellä loivemmiksi permisaineilla. Kukaan ei ole osannut pyytää tällaista palvelua. En ole suositellut loivennuspermistä kenellekään ykkösvaihtoehtona.

Tapauskohtaisesti tulee miettiä onko järkeä tehdä jättirullilla permistä permiksen päälle kun kihara kuitenkin loivenee aikaa myöden itsestään. Permishiuksesta ei tule lähellekään luotisuoraa tai sileän pehmoista loivennuspermanentin myötä. Muista: Selkeän kihara permistukka on loistava pohja esimerkiksi suoran volyymin föönauksiin.

Tulee myös miettiä tapauskohtaisesti kannattaako luonnonkiharaa hiusta loivennuspermanentata jättirullin. Lähellekään luotisuoraa lopputulosta ei kannata odottaa. Luonnonkihara hius on monasti jo valmiiksi kuiva, permiskäsittely saattaa korputtaa sitä entisestään. Varmasti löytyy niitäkin yksilöitä, jotka hyötyvät loivennuspermanentista eli saavat sen myötä kauniimmat ja helpommin käsiteltävät kutrit.

3. Mekaanisesti suoristetut

- Suoristusraudalla. Suokkarointi on helppoa ja nopeaa pohjaan kuin pohjaan. Lopputulos on sileä, kiiltävä ja hyvin pysyvä.

Kuvia ennen ja jälkeen suokkaroinnin

- Ilmakihartimella. a) Näppärä keino varsinkin permiskiharan volyymikkaaseen suoristamiseen. b) Pitkät suorat hiukset on helppo saattaa siistin suoriksi pampulla eli isolla ilmakihartimella. c) Lyhyisiin hiuksiin saa mukavan tyvikohotuksen ja latvakaarron pienellä ilmarilla.

- Suoraksi föönaamalla pyöröharjalla pyöritellen. Pitäisi olla kolmekätinen että tämä tekniikka olisi mielekäs itse itselle tehtynä. Pyöröharjan virtuoosimainen pyörittely yhdistettynä föönin täsmätähtäävään kannatteluun ei ole kivaa. Tarkoituksena on saada tyvi kohoamaan ideaalilla tavalla ja kiillottaa hiuspinta. Säästä hermojasi, ota ilmakiharrin käyttöön. On kuitenkin todettava että varsinkin paksu ja karkea tukkaisille ulkamaan eläville saa föönillä ja pyöröharjalla uskomattoman ihania viimeistelyjä.

- Suoraksi pingottaen ja föönaten. Pingota hiuksiasi samalla kun föönin ilmavirta kuivaa niitä myötäkarvaan. Älä kisko. Kampaa tai harjaa välillä ja jatka pingottamista. Jos tuntuu omalta jutulta, voit pingottaa hiuksia käsien sijasta vaikkapa kaksipuoleisella tunneliharjalla.

- Isoilla kampausrullilla. Tällä tekniikalla saa suorat / laineikkaat, sileät ja volyymikkaat kutrit.

Ps. Itselle istuvaa suoristustapaa miettiessä tulee siis ottaa huomioon lähtökohta eli hiusten hiustyyppi, kunto, tehdyt käsittelyt, leikkausmalli, määrä ja pituus. Sitten kannattaa miettiä millaista suoruutta kaipaa (Esim. litteä + luotisuora, suora + volyymikas, suora + latvasta kaarrettu). Joskus työvälineet on jo valmiina, joskus on aika tehdä uusia hankintoja.

Ps.s. Hyvin pysyvä suoruus ja laadukkaat hiustuotteet kulkevat käsi kädessä. Ehdoton luottotuotteeni on Redkenin Align. Se on vastaus rukouksiisi varsinkin jos hiuksesi ovat itsepäiset ja luonnonkiharat. Align sisältää lämpö- ja kosteussuojan sekä kiillon. Se "tärkkää" hiukset suoriksi, mutta luonnollisen tuntuisiksi. Se on hyvin riittoisaa. Hinta vain on aika masentava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti